756 ( ΕΥΤΥΧΙΑ/ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ)

 
756 ( ΕΥΤΥΧΙΑ/ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ)
 
Ευτυχία…
Πόσο σαγηνεύει η λέξη αυτή!!!
Όλοι οι άνθρωποι, όλος ο κόσμος την αναζητεί…
Και τούτο, γιατί, είναι έμφυτη στον άνθρωπο από την δημιουργία του η αναζήτηση του βιώματός της…
 
Απλά, οι πολλοί άνθρωποι την αναζητούν σε λάθος πράγματα (χρήματα, δόξες, σαρκικές ηδονές και τα παρόμοια), τα οποία όμως, στο τέλος της ημέρας, τους φέρνουν την δυστυχία! (αντί την ευτυχία).
 
Η ψυχή του ανθρώπου, αδελφοί μου, είναι πλασμένη από την “πνοή” του Θεού και μόνο κοντά στον Θεό και Δημιουργό της βρίσκει την αληθινή ανάπαυση, γαλήνη, ειρήνη και ευτυχία!
 
Έρχομαι τώρα σ’ αυτό που θέλω να θίξω:
 
Η συνείδηση του ανθρώπου είναι η φωνή του Θεού μέσα μας!
Η συνείδησή μας, είναι επίσης η ικανότητα που έβαλε ο Θεός μέσα μας, ώστε με βάση κάποιων έμφυτων ηθικών αρχών, να μπορούμε να διαχωρίζουμε το καλό από το κακό.
 
Κάπου λέει στο Ευαγγέλιο ο Χριστός:
“Ίσθι ευνοών τω αντιδίκω σου (την συνείδηση σου, δηλαδή) ταχύ έως ότου ει εν τη οδώ μετ’ αυτού (δηλ. στην παρούσα ζωή μαζί της)” (Ματθ. 5, 25). Διαφορετικά, αν δεν είμαστε τακτοποιημένοι μαζί της, το τέλος μας θα είναι η…κόλαση· τόσο στην παρούσα ζωή, όσο και στην μέλλουσα!
 
Είχαμε πει σε κάποια ομιλία μας (πατήστε) ότι η συνείδηση είναι ο καλύτερος μας φίλος, ο οποίος μας υποδεικνύει τα λάθη μας ή το πρακτέον σε κάθε περίπτωση. Και διευκρινίσαμε ότι η απαλή αυτή φωνή της συνείδησης έρχεται πάντα πρώτη, λέγοντάς σου να κάνεις ή να μην κάνεις κάτι.
 
Μπροστά σε μια περίσταση, αν σου πει η συνείδησή σου (η πρώτη αυτή και υπόκωφη φωνή μέσα σου) “μην το κάνεις αυτό”, άκουσέ την και μην το κάνεις· και δεν θα το μετανιώσεις!
Και όχι μόνο δεν θα το μετανιώσεις, αλλά (αν της ακούσεις) θα το χαρείς πολύ, μετά! Αν όμως, μη γένοιτο, τύχει και δεν της ακούσεις, θα το μετανιώσεις αυτό, εις το ύστερον, και μάλιστα άσχημα…
 
Επανέρχομαι στο θέμα της ευτυχίας:
Θέλετε, αδελφοί μου, να πλέετε σε πελάγη χαράς και ευτυχίας;
Θέλετε να νοιώθετε όμορφα;
Προσπαθήστε να τα πηγαίνετε καλά με την συνείδησή σας…
 
Μην κάμνετε κάτι, με το οποίο η συνείδηση δεν συμφωνεί!
Ακούστε την πρώτη της φωνή…
 
Να είστε μάλιστα έτοιμοι, να θυσιάσετε κάθε “συμφέρον” (υλικό, σωματικό), κάθε άδικο “κέρδος”, κάθε παράνομη “ηδονή”, κάθε αθέμιτη πράξη, με το όποιο το κόστος! Αρκεί να συμμορφωθείτε προς την φωνή της συνείδησής σας…
 
Κι αν τύχει και της παρακούσετε, μετανοείστε αμέσως! Αναγνωρίστε και παραδεχτείτε ενώπιον του Θεού το λάθος σας και πάρτε στερεή απόφαση, άλλη φορά να ακούτε της συνείδησής σας και να συμμορφώνεστε σύμφωνα με τις υποδείξεις της…
 
Κάνοντας έτσι, θα κοιμάστε με ήσυχη την συνείδησή σας· θα κινείστε με σύντροφο την όμορφη φιλία της, και αυτό θα σας χαρίζει απέραντη γαλήνη, ειρήνη και ευτυχία…
 
Θα σας χαρίζει ένα παράδεισο στην παρούσα ζωή… αλλά και θα σας εξασφαλίσει και τον ποθούμενο Παράδεισο στην μέλλουσα και αιώνια…
 
Ιδού η πολυπόθητη ευτυχία, αδελφοί μου!
 
Το εύχομαι εις όλους μας!
 

- Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο viber, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
- Πατήστε στο κουμπί “Viber” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και Ρωσική   έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

– Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο WhatsApp, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
– Πατήστε στο κουμπί “WhatsApp” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και   Ρωσική έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate