Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΖΩΝΗ

Όπως είναι γνωστό η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Τροοδιτίσσης βοηθούσε ανέκαθεν τις γυναίκες που αδυνατούσαν να τεκνοποιήσουν.

Η φήμη της εικόνας αυτής επηυξήθη περαιτέρω από τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν κάποια άτεκνη γυναίκα, η οποία μάλιστα βρισκόταν σε προχωρημένη ηλικία και είχε χάσει κάθε ελπίδα για απόκτηση παιδιού, ήλθε στην Μονή, προσευχήθηκε ενώπιον της εικόνας και παρακάλεσε την Παναγία να την βοηθήσει στο μεγάλο της πρόβλημα. Η Παναγία εισάκουσε την θερμή και γεμάτη πίστη προσευχή της, και της χάρισε παιδί. Η γυναίκα αυτή στην συνέχεια, σε ένδειξη ευλάβειας και ευγνωμοσύνης, αφιέρωσε στην Μονή την ζώνη, την οποία φορούσε κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης της. Η ζώνη αυτή, με την χάρη της Παναγίας, κάνει και στις μέρες μας αναρίθμητα θαύματα. Γι’ αυτό και αρκετές γυναίκες, από όλο τον κόσμο, οι οποίες δεν τεκνοποιούν, έρχονται στο Μοναστήρι, ζώνονται με πίστη την ζώνη και με την χάρη της Παναγίας αποκτούν παιδί.

Η θαυματουργός Ζώνη

(Σημειωτέον, ότι για να ζωστεί κάποια γυναίκα την ζώνη για τεκνογονία και να μνημονευτεί στην Θεία Λειτουργία, θα πρέπει απαραιτήτως να έχει Εκκλησιαστικό γάμο).

All Rights Reserved
SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate