026 ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΩΝΑ)

 
 
(Για άνοιγμα στο YouTube, πατήστε πάνω στην εικόνα.
 
Για Full screen στο YouTube πατήστε το τετραγωνάκι, μετά που θα ανοίξει, κάτω δεξιά).
 
026 ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Μελέτη του βιβλίου «Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ» (Ιερομονάχου Γρηγορίου – Άγιον Όρος)
 
ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΩΝΑ:
 
1. Η Θεία Λειτουργία είναι η πορεία του ανθρώπου για την συνάντηση του Θεού, την θεωρία του Θεού και την κοινωνία του Θεού.
 
2. Το αναζητούμε ξανά τα ίδια και τα ίδια δεν είναι επανάληψη παλαιών αιτήσεων αλλά αναζήτηση καινούργιων εμπειριών…
 
3. Μέσα στη Θεία Λειτουργία επεκτεινόμαστε συνεχώς, βαδίζουμε από αρχή σε καινούργια αρχή· δεν χορταίνουμε να λέμε τα ίδια λόγια στον Κύριο των δυνάμεων και να ζητάμε τα ίδια πράγματα.
 
4. Όσο καθαρίζεται το σώμα και η ψυχή τόσο αφθονότερη μας προσφέρεται και η χάρη της Θείας Λειτουργίας.
 
5. Με το Άγιο βάπτισμα γινόμαστε ελεύθεροι, δίκαιοι, άγιοι, κληρονόμοι, αδελφοί του Χριστού, μέλη του Χριστού, αλλά και ναός της αγίας Τριάδος και όργανα του Αγίου πνεύματος.
 
6. Μαζευόμαστε στον άγιο Οίκο όπου βρίσκονται τόσοι αδελφοί, όπου είναι και το Πνεύμα το Άγιο, όπου ανάμεσα μας είναι εκεί και ο Ιησούς Χριστός και ο Πατέρας Του.
 
7. Δεν γινόμαστε μόνο εμείς κλήρος του Χριστού, αλλά και ο Χριστός γίνεται σε μας κλήρος και κληρονομία.
 
8. Ο Κύριος γίνεται κληρονομία της ψυχής μας και η ψυχή μας γίνεται κληρονομία δική Του.
 
9. Μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού, αυτός που ξεπερνά κάθε διάνοια και κάθε σκέψη, αφού προσπέρασε όλες τις ουράνιες αγγελικές δυνάμεις, καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος, να μπει σε μήτραν παρθενική και να περάσει όλα τα ανθρώπινα…για την δική μας Σωτηρία. Τέλος,
 
10. Ο Βασιλεύς Χριστός έρχεται στον κόσμο μας και δίνει τη μάχη που εμείς έπρεπε να δώσουμε· και βγαίνει νικητής της αμαρτίας και του θανάτου για χάριν του ανθρώπινου γένους.
 
Σημ.: Για να έχετε όλες τις περιλήψεις στην Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας (αρχίζοντας από την Ερμηνεία αρ. 11) πατήστε:
 
Περιλήψεις Ερμηνείας Θείας Λειτουργίας (κλικ)

Κυριακή 29/10/2023
 
 
Για να ταιριάσει στην οθόνη του κινητού σας, δείτε το σε ‘πλήρη οθόνη’ (fullscreen) είτε πατώντας διπλό κλικ (double click) πάνω στην εικόνα είτε πατώντας το τετραγωνάκι κάτω δεξιά του βίντεο, αφού πατήσετε πάνω στην εικόνα· είτε ακούγοντας την στο YouTube, πατώντας κάτω αριστερά στο “Watch on YouTube“.

Σημείωση:
Εάν τα γράμματα στο βίντεο δεν φαίνονται καθαρά, πατήστε πάνω στον οδοντωτό τροχό (στο PC), κάτω δεξιά, και αυξήστε το quality (ποιότητα) και μετά Refresh (F5).

Στο κινητό, θα βρείτε το quality (ποιότητα) πατώντας στις 3 κάθετες γραμμούλες πάνω δεξιά.

Καλή ακρόαση και καλή εμπέδωση…

Το YouTube κανάλι μας:
 

SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate