ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ…

 

ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ…
 
Αδελφοί μου, η Αγία μας Εκκλησία ετοιμάζεται να μας εισαγάγει στην νηστεία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής!
Τα στομάχια μας θα ησυχάσουν επιτέλους από τις συχνές και βαριές τροφές…

Η νηστεία αυτή θα βοηθήσει -μαζί με το σώμα- και τον νου (λογιστικό), καθώς και τα άλλα δύο μέρη της ψυχής (το θυμικό και το επιθυμητικό).

Τα πάθη θα καταλαγιάσουν…, αν βεβαίως νηστεύουμε, εκτός από τις τροφές, και από τα διάφορα και ποικίλα μας πάθη…

Ας εκμεταλλευτούμε την αγία αυτή περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία μας προετοιμάζει, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε με θεωρία τα Άγια Πάθη του Κυρίου μας και την ένδοξό Του Ανάσταση! (μαζί και την δική μας ανάσταση!)

Μια προειδοποίηση και μια προτροπή:

1. Προειδοποίηση:
 
Παρακαλούμε θερμά, τους εν Χριστώ αδελφούς μας Χριστιανούς, να μην συμμετάσχουν, αυτές τις μέρες, στα λεγόμενα καρναβάλια!!! Ούτε σωματικά ούτε διά τηλεοράσεως ούτε διαδικτυακά…

Και τούτο, γιατί, τα καρναβάλια αποτελούν κατάλοιπα αρχαίων ειδωλολατρικών τελετουργιών(!!!), όθεν και είναι ανάρμοστο για ένα Χριστιανό να “συμμετέχει” παντοιοτρόπως εις αυτά…

Περαιτέρω, η Κυριακή της Τυρινής (για τους κοσμικούς, η μέρα των “καρναβαλιών”!!!) είναι η μέρα όπου η Εκκλησία μας τελεί ανάμνηση της εξορίας των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο (και κατ’ επέκταση και της δικής μας εξορίας!!!)

Εις δε τον απογευματινό κατανυκτικό Εσπερινό (της αυριανής Κυριακής της Τυρινής), εισαγόμαστε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή…

Την ίδια ώρα που θα ψάλλονται μέσα στους Ιερούς μας Ναούς τα υπέροχα κατανυκτικά Τροπάρια, την ίδια ώρα θα γίνεται απ’ έξω η… παρέλαση των Καρναβαλιών(!!!)

Φαίνεται, ότι κάποιος πανηγυρίζει την μέρα αυτή, την μέρα δηλ. που κατάφερε να βγάλει το ανθρώπινο γένος από την τρυφή του Παραδείσου!!! Και ποιος άλλος είναι αυτός, αδελφοί μου, από τον διάβολο;;;

Και εμείς, να συμπανηγυρίζουμε(!!!) μαζί του…, με την συμμετοχή μας στα Καρναβάλια;;; Αντί να είμαστε, την ώρα αυτή, στον Κατανυκτικό Εσπερινό, τον Εσπερινό της συγγνώμης;

2. Προτροπή:
 
Μετά την πιο πάνω προειδοποίηση, παρακαλούμε θερμά, τους εν Χριστώ αδελφούς μας Χριστιανούς, κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, να συμμετέχουν (όταν και όπου αυτό τους είναι δυνατόν) στους καθημερινούς κατανυκτικούς Εσπερινούς, με το όμορφο Μεγάλο Απόδειπνο, το γνωστό ως “Κύριε των Δυνάμεων”.

Καθημερινές Θείες Λειτουργίες δεν γίνονται, κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
Καθ’ όλη την βδομάδα γίνονται μόνο Όρθρος, με το κατανυκτικό βιβλίο του Τριωδίου και κατανυκτικοί Εσπερινοί μετά Αποδείπνου.

Επίσης, τις Τετάρτες και τις Παρασκευές γίνονται οι λεγόμενες Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες, κατά τις οποίες θα μπορεί κάποιος, με την ευλογία του Πνευματικού του, να κοινωνήσει.

Η ωφέλεια, αδελφοί μου, από την συμμετοχή μας στα πιο πάνω, όπου και όσο μας είναι δυνατόν, θα είναι για μας πολύ μεγάλη αλλά και καθοριστική, στην περαιτέρω πνευματική μας πορεία και ζωή…

Ας γίνει για μας η φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή αφορμή διόρθωσης του εαυτού μας και κάθαρσης της ψυχής και του σώματος, σταυρώνοντας τον “παλαιό μας άνθρωπο” και ζωοποιώντας τον νέον, τον εν Χριστώ, που λάβαμε στο Άγιο Βάπτισμά μας!

Έτσι, θα μπορέσουμε, χάριτι Θεού, να συνεορτάσουμε -μαζί με την Ανάσταση του Χριστού μας- και την δική μας Ανάσταση…
Γένοιτο!!!

Αυτά, με αγάπη πολλή και ευχές πολλές, για
“ΚΑΛΟ ΣΤΑΔΙΟ” και “ΚΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ”!!!

(Σημ.: Τα κείμενα του Τριωδίου τα βρίσκετε στην σελίδα αυτή: πατήστε)
 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ (σε μορφή Blog)
 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ (σε μορφή PDF/WORD)
 

- Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο viber, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
- Πατήστε στο κουμπί “Viber” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και Ρωσική   έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

– Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο WhatsApp, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
– Πατήστε στο κουμπί “WhatsApp” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και   Ρωσική έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate