ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

 
Αγαπητοί,
αν προσέξατε, στην τελευταία μου Πατρική Νουθεσία, αρ. 653, ανάφερα μεταξύ των πολλών και τα εξής (σας τα μεταφέρω αυτούσια):

«…Και πώς αποκτούμε αυτό το γνήσιο και αληθινό καλό;
Απάντηση:
Για να το αποκτήσουμε, θα πρέπει πρώτα να το γνωρίσουμε.
Και ο καλύτερος τρόπος να το γνωρίσουμε, είναι να μελετούμε καθημερινά ένα εδάφιο ή κεφάλαιο από την Καινή κυρίως Διαθήκη αλλά και από βιβλία γραμμένα από Αγίους
Εφαρμοσμένο δε Ευαγγέλιο, ας είναι για μας η μελέτη των βίων αυτών των Αγίων…»

Επικεντρώνομαι στο «…να μελετούμε καθημερινά ένα εδάφιο ή κεφάλαιο από την Καινή κυρίως Διαθήκη…»

Για δική σας ευκολία, σας παραθέτω ένα Σύνδεσμο (τον οποίο έχουμε ήδη και στην Ιστοσελίδα μας, κάτω από το λήμμα: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ/ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ/ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ online). Πατήστε:


Μπορείτε να το διαβάζετε είτε από το κινητό είτε από το PC σας…(ό,τι σας βολεύει καλύτερα).

Σ’ αυτή την ιστοσελίδα (η οποία είναι και αισθητικά πάρα πολύ καλαίσθητη και ευανάγνωστη) μπορείτε να βρείτε το Αρχαίο κείμενο σε κάθε στίχο (είναι καλό να διαβάζουμε και το Αρχαίο, έστω κι αν δεν πολυκαταλάβουμε) και κάτω από το Αρχαίο υπάρχει η Μετάφραση στα Νέα Ελληνικά (μτφρ. Κολιτσάρα).

Δηλαδή, διαβάζουμε ένα στίχο στο Αρχαίο και από κάτω την μετάφραση, η οποία μπορεί να έχει κάτι χρήσιμο ή/και διευκρινιστικό…

Αυτά, στην αγάπη σας και…καλή μελέτη του Ευαγγελίου (αλλά -κυρίως- και…καλή εφαρμογή!)

(Σημ.: Για τους Βίους Αγίων, σας έχω ήδη συστήσει την χαρισματική πέννα της Μοναχής Ολυμπιάδος Ντίτορα, Ηγουμένης της Ι.Μ. Αγ. Αθανασίου, Ελλάδα).

Με αγάπη Χριστού,
π. Δ.
 
SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate