004 ΚΥΡΙΑΚΗ Δ’ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

 
 
(Για άνοιγμα στο YouTube, πατήστε πάνω στην εικόνα.
 
Για Full screen στο YouTube πατήστε το τετραγωνάκι, μετά που θα ανοίξει, κάτω δεξιά).
 
ΚΥΡΙΑΚΗ Δ’ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ
 
1. Πάτερ Ιωάννη Όσιε, συ πάντοτε στο στόμα σου είχες ουράνια πράγματα. Γιατί, σε όλη σου την ζωή μελετούσες τα θεόπνευστα λόγια της Γραφής και των Πατέρων και πλούτιζες με την χάρη που αυτά επήγαζαν. Πράγματι, με αυτά έγινες μακάριος (τρισευτυχισμένος) και κατατρόπωσες κάθε ψευδώνυμη “γνώση” των ασεβών.
 
2. Πάτερ Ιωάννη Όσιε, συ καθάρισες την ψυχή σου με τις πηγές των καθαρτικών δακρύων που έχυνες και τις ολονύκτιες προσευχές που έκανες, ζητώντας το θείον έλεος. Μέσω αυτών ανέβηκες στο ύψος της θείας ωραιότητας και στην αγάπηση του Θεού. Γι’ αυτό και τώρα απολαμβάνεις πλούσια την ατελεύτητη χαρά στα επουράνια.
 
3. Πάτερ Ιωάννη Όσιε, συ διά μέσου της πίστεως ανέβασες τον νου σου προς τον Θεό, αφού βδελύχτηκες και αποστράφηκες τις κοσμικές συγχίσεις και ανάλαβες τον Σταυρό σου και ακολούθησες τον Χριστό, ο οποίος είναι Παντεπόπτης (=βλέπει τα πάντα). Και διά μέσου της συντονισμένης άσκησής σου, υπόταξες το δυσκολο-υπότακτο σώμα στο πνεύμα (στον νου), ενδυναμούμενος από το Άγιο Πνεύμα.
 
4. Όσιε Πάτερ, ακούσας την προτρεπτική φωνή του Ευαγγελίου, εγκατάλειψες τον Κόσμο· τον πλούτο δε και την δόξα αυτού δεν τα λογάριασες για τίποτα! Γι’ αυτό και μας συμβουλεύεις: “Αγαπήστε τον Θεό, και θα βρείτε αιώνια χάρη και χαρά· μην προτιμήσετε τίποτε πάνω από την αγάπη του Θεού· έτσι, όταν θα έρθει ο Κύριος, με όλη Του την δόξα, θα βρείτε ανάπαυση των ψυχών σας μαζί με όλους τους Αγίους”.
 
5. Ας τιμήσουμε άξια τον επίγειο αυτό Άγγελο και ουράνιο άνθρωπο, τον όσιο Ιωάννη, που είναι στολίδι για τον κόσμο και που με τα συγγράμματα και την διδασκαλία του μας βοηθά να απολαύσουμε τα ουράνια αγαθά. Γιατί, αυτός, και όταν ακόμη ζούσε, βρισκόταν πάντοτε στην περιοχή του Θεού και αντλούσε πλούσια τις θείες δωρεές, τις οποίες και μετέδιδε στα λογικά πρόβατα του Χριστού, ώστε να πορεύονται σύμφωνα με τις εντολές του Θεού και να αγιάζονται.
 
6. Πάτερ Ιωάννη Όσιε, με τις πηγές των δακρύων σου πότισες την άνυδρη γη της ερήμου και με τους βαθείς αναστεναγμούς σου απόδωσες εκατονταπλάσια τους πνευματικούς καρπούς. Γι’ αυτό και έγινες Φωστήρας της Οικουμένης, καταλάμποντας τον κόσμο με τα θαύματά σου. Σε παρακαλούμε, Όσιε, πρέσβευε στον Χριστό και Θεό μας να σώσει τις ψυχές όλων μας.
 
7. Ω Ιωάννη, ανέβηκες όλη την Κλίμακα (σκάλα) των αρετών και διά μέσου αυτής ανέβηκες σε ύψη θείας θεωρίας και έλαμψες σαν αστέρι στον ουρανό! Συ, με το εξαίρετο σύγγραμμά σου, “Η Κλίμακα των αρετών”, φανερώνεις και ελέγχεις τις παγίδες των δαιμόνων και προστατεύεις τους ανθρώπους από την λοιμώδη (μεταδοτική) αρρώστια τους· και τώρα πρεσβεύεις για την σωτηρία των πιστών.
 
8. Ω, τίμιε Πάτερ· συ που γεύτηκες την γλυκύτητα της εγκράτειας και έδιωξες μακρυά την πικρότητα των ηδονών, μάς γλυκαίνεις τις αισθήσεις με τα μελίρρυτα λόγια σου. Γιατί, αφού ανέβηκες στο ακρότατο των αρετών και απέπτυσες τις αναξιοπρεπείς ηδονές, αποδείχτηκες για το ποίμνιό σου απόλαυση σωτηρίας.
 
9. Σύ, τίμιε Πάτερ είσαι ένας έμψυχος Παράδεισος των αρετών, που σαν άλλο ευωδιαστό λειβάδι άνθισες την εγκράτεια, με την οποία έθρεψες πνευματικά αυτούς που τιμούν την μνήμη σου.
 
10. Οι αγώνες σου οι πνευματικοί, σαν άλλη δροσιά έσβησαν όλα τα ανθρώπινα πάθη, τρισευτυχισμένε Πάτερ. Με την φωτιά, δε, της αγάπης και της πίστης σου, έγινες “υιός φωτός και ημέρας”, φως εγκρατείας, και φωτισμός που οδηγεί στην αγία απάθεια.
 
 
Για να ταιριάσει στην οθόνη του κινητού σας, δείτε το σε ‘πλήρη οθόνη’ (fullscreen) είτε πατώντας διπλό κλικ (double click) πάνω στην εικόνα είτε πατώντας το τετραγωνάκι κάτω δεξιά του βίντεο, αφού πατήσετε πάνω στην εικόνα· είτε ακούγοντας την στο YouTube, πατώντας κάτω αριστερά στο “Watch on YouTube“.

Σημείωση:
Εάν τα γράμματα στο βίντεο δεν φαίνονται καθαρά, πατήστε πάνω στον οδοντωτό τροχό (στο PC), κάτω δεξιά, και αυξήστε το quality (ποιότητα) και μετά Refresh (F5).

Στο κινητό, θα βρείτε το quality (ποιότητα) πατώντας στις 3 κάθετες γραμμούλες πάνω δεξιά.

Καλή ακρόαση και καλή εμπέδωση…

Το YouTube κανάλι μας:
 

- Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο viber, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
- Πατήστε στο κουμπί “Viber” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και Ρωσική   έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

– Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο WhatsApp, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
– Πατήστε στο κουμπί “WhatsApp” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και   Ρωσική έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate