003 ΚΥΡΙΑΚΗ Γ’ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

 
 
(Για άνοιγμα στο YouTube, πατήστε πάνω στην εικόνα.
 
Για Full screen στο YouTube πατήστε το τετραγωνάκι, μετά που θα ανοίξει, κάτω δεξιά).
 
ΚΥΡΙΑΚΗ Γ’ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ
 
1. Διά μέσου του Σταυρού σου, Χριστέ Σωτήρα μας, έχει καταργηθεί το κράτος του θανάτου και η πλάνη του διαβόλου. Εμείς δε διασωθέντες, σου προσφέρουμε ύμνο και δοξολογία κάθε μέρα.
 
2. Προσκυνούμε τον Τίμιο Σταυρό σου, Χριστέ, και υμνούμε την Ανάστασή σου· γιατί, διά μέσου των δικών σου πληγών όλοι εμείς οι πιστοί θεραπευτήκαμε και σωματικά και ψυχικά.
 
3. Χαίρε, ζωηφόρε Σταυρέ! Είσαι ο ωραίος Παράδεισος· είσαι το ξύλο που μας προξένησε την αφθαρσία και την απόλαυση της αιώνιας δόξας. Με την δύναμή σου αποδιώκονται ολόκληρες φάλαγγες δαιμόνων. Και οι μεν Άγγελοι χαίρουν μαζί σου, οι δε πιστοί εορτάζουν λαμπρά. Είσαι ακατανίκητο όπλο, η νίκη των πιστών βασιλέων, το καύχημα των ιερέων. Αξίωσέ μας, Τίμιε Σταυρέ, να φθάσουμε και τα άγια Πάθη και την Ανάσταση του Σωτήρος μας Χριστού.
 
4. Χαίρε, ζωηφόρε Σταυρέ! Είσαι η απόδειξη της αήττητης δύναμης. Είσαι η πόρτα διά μέσου της οποίας μπαίνουμε στον Παράδεισο· είσαι το οχύρωμα και το τείχος της Εκκλησίας· διά μέσου σου καταργήθηκε η κατάρα και εξαφανίστηκε η δύναμη του θανάτου. Εμείς δε οι πιστοί υψωθήκαμε από την γη στα ουράνια. Ω, τίμιε Σταυρέ! Είσαι όπλο ακατανίκητο· υπερασπιστής μας κατά των δαιμόνων. Είσαι η δόξα των μαρτύρων και των Μοναχών το στόλισμα και το καύχημα· είσαι, τέλος, το λιμάνι της σωτηρίας που δίνεις στον κόσμο το μέγα έλεος.
 
5. Χριστέ, ο Θεός μας, συ που καταδέχτηκες με την θέλησή σου την σταύρωση, ώστε να αναστήσεις το γένος των ανθρώπων από τον θάνατο. Συ που σαν με κάλαμο (=γραφίδα) τον Σταυρό και που για μελάνι χρησιμοποίησες το τίμιο σου αίμα που έτρεχε ανάμεσα στα δάχτυλά σου, υπόγραψες με τον θάνατό σου, σαν άλλος βασιλιάς, την συγχώρηση των υπηκόων σου από τις αμαρτίες τους· μην μας εγκαταλείψεις, που κινδυνεύουμε και πάλιν να απομακρυνθούμε από σένα. Αλλά, λυπήσου μας, γιατί βρισκόμαστε σε ανάγκη και σήκω να πολεμήσεις, ο Παντοδύναμος, αυτούς που μας πολεμούν.
 
6. Ενώ είσαι Θεός που δεν υφίστασαι αλλοίωση, εν τούτοις πάσχων κατά το σώμα πάνω στον Σταυρό αλλοιώθηκες· και τούτο, μη υποφέροντας η κτίση όλη να βλέπει, υπέστη μεγάλο σεισμό! Εσύ δε με τον σταυρικό σου θάνατο κατέβηκες στον Άδη και αφού αναστήθηκες την τρίτη ημέρα, δώρησες σε όλο τον κόσμο το μέγα έλεος.
 
7. Εσύ Κύριε, που με την σύμμαχό σου δύναμη βοήθησες τον Δαβίδ και νίκησε τον βάρβαρο εχθρό, συμπολέμησε και τώρα, όπως και παλιά, με τον πιστό μας βασιλέα και δώσε την νίκη κατά των βαρβάρων εχθρών μας. Για να καταλάβουν πραγματικά τα έθνη ότι εσύ είσαι ο αληθινός Θεός και με την πίστη που έχουμε σε σένα βγαίνουμε νικητές. Και με τις πρεσβείες πάντοτε της κυρίας μας Θεοτόκου, της Μητέρας σου, μας δωρίζεται το μέγα έλεος.
 
8. Είναι όντως ακατάληπτο στον νου το γεγονός της Σταύρωσής σου, Κύριε, αλλά και με τίποτε δεν μπορεί να εξηγηθεί και να ερμηνευτεί η Ανάστασή σου. Πράγματι, σήμερα, ο θάνατος έχει συληθεί και οι εκεί δέσμιοι απελευθερώθηκαν και το γένος των ανθρώπων ενδύθηκε την αφθαρσία. Γι’ αυτό, με χαρά και ευχαρίστηση δοξάζουμε και την Σταύρωσή σου και την Ανάστασή σου.
 
9. Σήμερα, με την Ανάστασή σου μας έβγαλες από το κράτος του θανάτου· ο Προπάτοράς μας Αδάμ χορεύει και η Προμήτορά μας Εύα χαίρεται· και όλοι οι Προφήτες και οι Άγιοι υμνολογούν το θείον κράτος της εξουσίας σου.
 
10. Ο Σταυρός σου, Χριστέ, είναι αγιασμένος και δι’ αυτού θεραπεύονται οι αμαρτωλοί (σωματικά και ψυχικά)· δι’ αυτού του Σταυρού σου ελέησέ μας, Κύριε.
 
11. Ο Άδης, σαν με λόγχη τον Τίμιο Σταυρό, δέχτηκε κτύπημα στο κέντρο της καρδιάς του και αναγκάστηκε να εμέσει τον Αδάμ και τους απογόνους του, που είχε καταφάει διά του απαγορευμένου ξύλου (του καρπού του)· και να τώρα, με το ξύλο του Σταυρού αυτοί εισάγονται τώρα στον Παράδεισο.
 
12. Με την δύναμη του Σταυρού σου, Χριστέ ο Θεός, διαφύλαξέ μας από τις πανουργίες του πονηρού και αξίωσέ μας να φθάσουμε να προσκυνήσουμε και τα θεία σου Πάθη και την Αγία σου Ανάσταση, αφού με ευεξία διανύσουμε το παρόν στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής· ελέησέ μας, αγαθέ και φιλάνθρωπε.
 
13. Ο προφήτης Δανιήλ, στην Παλαιά Διαθήκη, αφού ρίφθηκε μέσα στον λάκκο, όπου υπήρχαν πεινασμένα και λυσσασμένα λιοντάρια, με έμπνευση του Θεού άνοιξε σταυροειδώς τα χέρια του και αμέσως ημέρεψαν τα λιοντάρια και παρέμεινε αβλαβής, αντί να καταφαγωθεί, και έτσι ευλογεί τώρα τον Χριστό και Θεό στους ατελεύτητους αιώνες.
 
14. Λοιπόν, ασπαζόμενοι τον Τίμιο Σταυρό και δοξάζοντες αυτόν με ύμνους και ψαλμωδίες, ας τον παρακαλέσουμε να μας καθαγιάσει, με την δύναμή του, και τις ψυχές μας και τα σώματά μας και να μας διατηρήσει ακατανίκητους, εμάς που με ευλάβεια τον προσκυνούμε.
 
Αμήν.
 
 
Για να ταιριάσει στην οθόνη του κινητού σας, δείτε το σε ‘πλήρη οθόνη’ (fullscreen) είτε πατώντας διπλό κλικ (double click) πάνω στην εικόνα είτε πατώντας το τετραγωνάκι κάτω δεξιά του βίντεο, αφού πατήσετε πάνω στην εικόνα· είτε ακούγοντας την στο YouTube, πατώντας κάτω αριστερά στο “Watch on YouTube“.

Σημείωση:
Εάν τα γράμματα στο βίντεο δεν φαίνονται καθαρά, πατήστε πάνω στον οδοντωτό τροχό (στο PC), κάτω δεξιά, και αυξήστε το quality (ποιότητα) και μετά Refresh (F5).

Στο κινητό, θα βρείτε το quality (ποιότητα) πατώντας στις 3 κάθετες γραμμούλες πάνω δεξιά.

Καλή ακρόαση και καλή εμπέδωση…

Το YouTube κανάλι μας:
 

- Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο viber, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
- Πατήστε στο κουμπί “Viber” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και Ρωσική   έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

– Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο WhatsApp, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
– Πατήστε στο κουμπί “WhatsApp” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και   Ρωσική έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate