027 ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΩΝΑ)

 
 
(Για άνοιγμα στο YouTube, πατήστε πάνω στην εικόνα.
 
Για Full screen στο YouTube πατήστε το τετραγωνάκι, μετά που θα ανοίξει, κάτω δεξιά).
 
027 ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Μελέτη του βιβλίου «Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ» (Ιερομονάχου Γρηγορίου – Άγιον Όρος)
 
ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΩΝΑ:
 
1. Η Εκκλησία ιδρύθηκε για να φτάσουμε όλοι στην ενότητα, όσοι ήμασταν πριν διαιρεμένοι.
 
2. Οι φωνές διαφόρων ανθρώπων και οι προσευχές τους σαν μια φωνή και σαν μια προσευχή ανεβαίνει προς τον ουράνιο Πατέρα, βαδίζοντες όλοι στον ίδιο δρόμο, τον Χριστό.
 
3. Αν και όταν ζητούμε στην προσευχή μας αυτά που μας συμφέρουν και κάνουμε αυτό που εξαρτάται από εμάς, ζούμε δε ζωή Ευαγγελική και έχουμε αγάπη και ομόνοια προς το πλησίον, δεν έχει παρά να εισακουστούν οι αιτήσεις μας από τον φιλάνθρωπο Θεό.
 
4. Όποιος στη φιλία με τον πλησίον βάζει πρώτα θεμέλιο Εμένα τον Χριστό, θα βρίσκομαι μαζί του και άρα η αγάπη μεταξύ τους θα είναι και γνήσια και ισχυρή.
 
5. Δεν συγκρίνεται η προσευχή που γίνεται στο σπίτι του καθενός, από την προσευχή που γίνεται ομοθυμαδόν από τόσο πλήθος πιστών στον χώρο της Εκκλησίας, όπου κυριαρχεί η ομόνοια, η συμφωνία, ο σύνδεσμος της αγάπης και οι ευχές των ιερέων.
 
6. Η αγάπη αυξάνει την δύναμη της κοινής προσευχής και κάνει τον τόπο της Συνάξεως να σαλεύεται σαν σε σεισμό· γι’ αυτό και εμείς μαζευόμαστε όλοι εδώ στον ναό, για να τραβήξουμε περισσότερο τον Θεό να μας λυπηθεί.
 
7. Πολύ συγκινείται και αγαπά ο Θεός να ακούει την προσευχή να βγαίνει από τα στόματα τόσων παιδιών του εν μέσω της Εκκλησίας.
 
8. Από την Σύναξη, λοιπόν, των πιστών μια φωνή προσφέρεται στον ουράνιο Πατέρα, μια προσευχή, μια δέηση, ένας νους, μια ελπίδα, με την αγάπη την εν Χριστώ Ιησού.
 
Σημ.: Για να έχετε όλες τις περιλήψεις στην Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας (αρχίζοντας από την Ερμηνεία αρ. 11) πατήστε:
 
Περιλήψεις Ερμηνείας Θείας Λειτουργίας (κλικ)

Κυριακή 29/10/2023
 
 
Για να ταιριάσει στην οθόνη του κινητού σας, δείτε το σε ‘πλήρη οθόνη’ (fullscreen) είτε πατώντας διπλό κλικ (double click) πάνω στην εικόνα είτε πατώντας το τετραγωνάκι κάτω δεξιά του βίντεο, αφού πατήσετε πάνω στην εικόνα· είτε ακούγοντας την στο YouTube, πατώντας κάτω αριστερά στο “Watch on YouTube“.

Σημείωση:
Εάν τα γράμματα στο βίντεο δεν φαίνονται καθαρά, πατήστε πάνω στον οδοντωτό τροχό (στο PC), κάτω δεξιά, και αυξήστε το quality (ποιότητα) και μετά Refresh (F5).

Στο κινητό, θα βρείτε το quality (ποιότητα) πατώντας στις 3 κάθετες γραμμούλες πάνω δεξιά.

Καλή ακρόαση και καλή εμπέδωση…

Το YouTube κανάλι μας:
 

SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate