690 (ΔΙΑΚΡΙΣΗ/ ΑΓΧΟΣ/ ΠΙΕΣΗ/ ΑΛΗΘΕΙΑ/ ΨΕΜΑ/ ΑΜΑΡΤΙΑ/ ΝΗΨΗ)

 
690 (ΔΙΑΚΡΙΣΗ/ ΑΓΧΟΣ/ ΠΙΕΣΗ/ ΑΛΗΘΕΙΑ/ ΨΕΜΑ/ ΑΜΑΡΤΙΑ/ ΝΗΨΗ)
 
Η αλήθεια, επειδή πηγή και αρχή της έχει τον Θεό, αναπαύει και γαληνεύει την ψυχή· ενώ το ψέμα, η πλάνη, επειδή πατέρα τους έχουν τον διάβολο, την αναστατώνουν και την αγριεύουν.
 
Το άγχος, λοιπόν, που είναι ένα είδος ψυχικού καταναγκασμού, δεν μπορεί να είναι από τον Θεό! Αλλά πρόκειται περί ενός συνδυασμού της πεπτωκυίας φύσης μας και του εχθρού των ψυχών μας διαβόλου. Το ίδιο συμβαίνει και με κάθε τι που μας ασκεί εσωτερική πίεση και βία.
Γι’ αυτό λέγομε, ότι η αμαρτία έχει αφετηρία της το άγχος, μια εσωτερική βία που δεν αφήνει ήσυχη την ψυχή, μέχρι να την διαπράξει.
 
Ας έχουμε, λοιπόν, νήψη και ας προσέχουμε στον εαυτό μας, ώστε μόλις δούμε να εμφανίζονται τα πρώτα σπέρματα του άγχους και της εσωτερικής αυτής πίεσης, να φεύγομε μακριά, προτού το πράγμα χειροτερέψει….
 
Και να θυμόμαστε, πως τέτοια συναισθήματα και τέτοιες ψυχικές καταστάσεις, που περιγράψαμε πιο πάνω, όση αληθοφάνεια και αν παρουσιάζουν, αποτελούν -καθώς εξηγήσαμε και στην αρχή- ένα μεγάλο ψέμα….μια απατηλή και λανθασμένη θεώρηση των πραγμάτων και των καταστάσεων!
 
SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate