723 (ΒΡΑΔΥ/ ΥΠΝΟΣ/ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ/ ΠΡΟΣΕΥΧΗ/ ΜΕΛΕΤΗ/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

 
723 (ΒΡΑΔΥ/ ΥΠΝΟΣ/ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ/ ΠΡΟΣΕΥΧΗ/ ΜΕΛΕΤΗ/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
 
Να θυμάσαι· όπως πέσεις έτσι θα ξυπνήσεις! Γι’ αυτό, το βράδυ να τόχεις για σένα και για τον Θεό. Μην “ενοχλείς” την ώρα του Θεού. Το ξαναείπαμε· η ώρα σου το βράδυ να είναι κατανεμημένη σ’ αυτά τα τρία:
 
1ο. Να διαβάσεις -μέσα στην ησυχία της νυκτός- λίγο από ένα βιβλίο της επιλογής σου, πνευματικό.
 
2ο. Σύντομος απολογισμός της ημέρας, κατά τον οποίον θα συμβουλεύεις τον εαυτό σου στα διάφορα περιστατικά που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της ημέρας, και θα παίρνεις τις αποφάσεις σου για την επόμενη μέρα. Και
 
3ο. Προσευχή. Αν έχεις κάμει το Μικρό Απόδειπνο (συνήθως μετά το δείπνο) αφιέρωσε την προσευχή σου στην μονολόγιστη ευχή, καθήμενος και ακουμπώντας το πηγούνι σου στο στήθος και λέγοντας (με μετάνοια, πόθο και συντριβή) το: «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με».
 
Τίποτε άλλο, εκτός από τα τρία που αναφέραμε πιο πάνω να μην κάμνεις την ώρα που έχεις τάξει για τον Θεό (την ώρα του Θεού). Τελειώνοντας από αυτά τα τρία να πηγαίνεις για ύπνο. Η πείρα έχει δείξει πως αυτό το πρόγραμμα βοηθά πολύ στην πνευματική ανασυγκρότηση του ανθρώπου και τον πνευματικό του αγώνα.
 
(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ ΑΓΩΝΑΣ/ ΠΑΘΗ/ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ)
 
Πρόσεξε ό,τι κάμνεις να το κάμνεις προγραμματισμένα. Μην κάμνεις κάτι απρογραμμάτιστα και έξω από το δικό σου (ωρολόγιο) πρόγραμμα.
Διαφορετικά, ο εχθρός, σε συνεργασία με τα πάθη και τις αδυναμίες σου, θα σε παρεκκλίνει, οδηγώντας σε, τελικά, στην ικανοποίηση των παθών και αδυναμιών σου, με τα όσα δυσάρεστα αυτά συνεπάγονται.
 

SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate