749 (ΝΟΥΣ/ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ/ ΝΗΨΗ/ ΠΡΟΣΕΥΧΗ/ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ)

 
749 (ΝΟΥΣ/ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ/ ΝΗΨΗ/ ΠΡΟΣΕΥΧΗ/ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ)
 
Πρέπει να γνωρίζουμε, αδελφοί μου, ότι όπως ο άνθρωπος είναι διπλούς (ψυχή και σώμα), έτσι έχουμε και νου και εγκέφαλο.
Ο νους είναι της ψυχής και ο εγκέφαλος του σώματος.
 
Πρέπει ακόμη να γνωρίζουμε, ότι η δουλειά του νου είναι να προσεύχεται αδιαλείπτως στην καρδιά και όχι να σκέφτεται στον εγκέφαλο!
Ο δε εγκέφαλος απλώς θα εκτελεί τις υποδείξεις του (φωτισμένου) νου και έτσι θα τακτοποιείται το κάθε τι!
 
Εμείς, τις πλείστες φορές, για να μην πω πάντοτε, λειτουργούμε τον νου στον εγκέφαλο και στο τέλος, εκείνο που πετυχαίνουμε, είναι να μην παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις και επιπλέον να πονοκεφαλιάζουμε…
 
Στις ακραίες δε περιπτώσεις, άνθρωποι με πολλή τέτοια φόρτιση -σε κάτι που τους βασανίζει υπερβολικά- μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε εγκεφαλικό επεισόδιο!
 
Άρα, επαναλαμβάνω:
Η δουλειά του νου είναι να προσεύχεται αδιαλείπτως στην καρδιά, ο δε εγκέφαλος απλώς θα εκτελεί τις υποδείξεις του (φωτισμένου) νου και έτσι θα διατηρούμε την νηφαλιότητα και ηρεμία μας, αλλά και οι αποφάσεις μας θα είναι φωτισμένες…
 
Μην λειτουργείς υστερικά και βιαστικά, μπροστά σε ένα θέμα που σου παρουσιάζεται.
Άσε τον νου σου να προσεύχεται στην καρδιά (στην περιοχή του στήθους) και όταν νοιώσεις πληροφορία περί του ορθού και πρακτέου προχώρα…
 
Ο σημερινός άνθρωπος είναι πολύ κουρασμένος από την φόρτιση του νου και του εγκεφάλου του.
Έχουμε ανάγκη, αδελφοί μου, από Νήψη και Προσευχή.
 
Αν είσαι και συ κουρασμένος από αυτή την φόρτιση, θα σου σύστηνα τις 95 Ομιλίες μας πάνω στην Φιλοκαλία και την Ευχή του Ιησού, που κάναμε στο Αρχονταρίκι της Μονής μας.
 
(*)Θεωρώ πως είναι γνωστή πλέον η πολυδύναμη Ευχή του Ιησού:
 
«ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ»
 
Θα βρείτε και τις 95 Ομιλίες στο κανάλι μας “ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ”, στο YouTube:
 
Όμορφο και χαριτωμένο είναι επίσης το σχετικό με αυτές βιβλίο:
Αν θέλετε να ακούτε τις 95 Ομιλίες στον Ιστοχώρο του “Παντοκράτορος”, σε audio, μπορείτε να τις βρείτε εδώ (Μπορείτε μια-μια να τις κατεβάζετε download):
 
Για να κατεβάσετε (download) και τις 95 Ομιλίες (σε audio 923 MB) και να τις ακούτε offline, πατήστε:
 
Για τις σημειώσεις (Keynotes) επί των Ομιλιών:
 

- Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο viber, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
- Πατήστε στο κουμπί “Viber” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και Ρωσική   έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

– Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο WhatsApp, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
– Πατήστε στο κουμπί “WhatsApp” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και   Ρωσική έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate