748 (ΚΑΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ)

 
748 (ΚΑΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ)
 
Η σημερινή μας εβδομαδιαία Πατρική Νουθεσία αφορά την ΚΑΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΗΘΗΣΗ.
 
(ΚΑΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ/ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ/ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΖΗΛΟΣ/ ΑΣΚΗΣΗ/ ΛΟΓΙΣΜΟΙ)
 
Συνηθίζεται στους πιστούς, όταν διαβάζουν βίους ή διδασκαλίες αγίων, τα σωματικά ή πνευματικά τους κατορθώματα, να καταγράφουν -με την συνέργεια και του πονηρού- στο υποσυνείδητο τους το εξής:
 
Μα πώς μπορώ εγώ να κάμω τις σωματικές ή τις πνευματικές ασκήσεις που έκαμναν αυτοί;  Δεν έχω καθόλου υπόθεση…”
 
Και αυτοί οι συλλογισμοί, χωρίς οι ίδιοι να το καταλαβαίνουν, τους “κόβουν τα πόδια τους”, τους κόβουν τον πνευματικό τους τόνο, το πνευματικό τους “νεύρο” και γενικά την αγωνιστική τους διάθεση…
 
Αδελφέ μου, μην σε ξεγελά ο πονηρός ούτε ο λογισμός σου:
 
=> Κάνε αυτό που ΕΣΥ μπορείς, κάνε αυτό που είναι σύμφωνο με τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ δυνάμεις και, τρώγοντας έρχεται η όρεξη…
 
(Σημ.: Δεν αναφέρομαι -προς Θεού- στην διάπραξη της αμαρτίας, αλλά στο κατά δύναμη της πνευματικής άσκησης).
 
Το επόμενο θα σου το δείξει ο Θεός…
 
(ΚΑΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ/ ΦΡΟΝΗΜΑ/ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ)
 
Να έχεις αυτοπεποίθηση, σε σχέση με τα πιστεύω σου, όταν αυτά είναι, εννοείται, σωστά, χωρίς να επηρεάζεσαι από τις λανθασμένες τοποθετήσεις των αντιφρονούντων…
 
Ας μην ξεχνούμε ότι είμαστε στους έσχατους καιρούς, για τους οποίους μίλησε ο Άγιος Αντώνιος αλλά και άλλοι άγιοι Πατέρες και που έλεγαν ότι:
 
Στους έσχατους καιρούς οι άνθρωποι θα μαίνονται (δηλ. θα τρελλαίνονται) και αν δουν ή ακούσουν κάποιο να μιλά ή να συμπεριφέρεται σωστά, θα του λέγουν, “συ μαίνει”, δηλ. εσύ είσαι τρελός(!!!)
 
Ούτε να ξεχνούμε ότι είμαστε και στην εποχή…“του τρελού νερού”, την ιστορία του οποίου σας ξανάγραψα εδώ και που έχει το ίδιο ακριβώς νόημα με τα λόγια των Αγίων Πατέρων. Την επαναλαμβάνω, γιατί είναι επίκαιρη:
 
Ιστορία του τρελού νερού (πατήστε)
 

- Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο viber, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
- Πατήστε στο κουμπί “Viber” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και Ρωσική   έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

– Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο WhatsApp, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
– Πατήστε στο κουμπί “WhatsApp” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και   Ρωσική έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate