734 (ΓΥΝΑΙΚΑ/ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ/ ΒΑΨΙΜΑΤΑ/ ΑΝΔΡΕΙΑ)

 
734 (ΓΥΝΑΙΚΑ/ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ/ ΒΑΨΙΜΑΤΑ/ ΑΝΔΡΕΙΑ)
 
Θυμούμαι, πέρασε κάποτε μια γυναίκα από το Μοναστήρι με τέτοια περιβολή…, που στην ουσία δεν περιέβαλε τίποτα!
Μου ήρθε τότε αυθόρμητο και ασυγκράτητο το αυθάδες ερώτημα:
Γιατί, Θεέ μου, έπλασες τις γυναίκες; Γιατί δεν έχουν μυαλό οι γυναίκες;
 
Τις επόμενες όμως μέρες, η Εκκλησία μας γιόρταζε σχεδόν καθημερινά μεγάλες άγιες γυναίκες…
Θαύμασα τα κατορθώματά τους!!! Θαύμασα την ανδρεία τους!!! Θαύμασα την αγιότητα του βίου τους!!!
 
Οπόταν, ζήτησα συγγνώμη από τον Θεό, για τα δύο πιο πάνω αφελή και παιδαριώδη ερωτήματά μου και πήρα τον λόγο μου πίσω…· πολύ δε περισσότερο, όταν έφερα στον νου μου την τιμιωτέραν των Χερουβείμ και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ, την Βασίλισσα και Πλατυτέρα των Ουρανών, την Παναγία Μητέρα Του και Μητέρα μας!!!
 
Πράγματι! Όταν η ισότιμη κατά την αξία με τον άνδρα γυναίκα βρίσκεται στις φυσιολογικές της διαστάσεις και προδιαγραφές, μπορεί να μεγαλουργήσει!!!
 
Λέει και ο δίκαιος Σολομών στο βιβλίο των Παροιμιών του:
“Γυναίκα ανδρείαν τις ευρήσει; τιμιωτέρα δε εστι λίθων πολυτελών η τοιαύτη.”
(δηλ.: Γυναίκα λεβέντισσα, θα λέγαμε, με γενναίο φρόνημα και επαινετή βιοτή, ποιος θα μπορέσει να βρει; Είναι αυτή ασυγκρίτως ανώτερη και από τους πλέον πολύτιμους λίθους.)
 
Αν θέλετε να διαβάσετε όλο το εγκώμιο της γυναίκας, στο ανωτέρω κεφάλαιο, πατήστε στην πιο κάτω διεύθυνση και προχωρήστε κάτω στους στίχους 10-31, του κεφ. 31, από τις Παροιμίες Σολομώντος:
 
Με άλλα λόγια, νίκησε, στο σημείο αυτό, το γυναικείο φύλο… (φτάνει, βέβαια, η γυναίκα να βρίσκεται, όπως είπα και πιο πάνω, στις σωστές της προδιαγραφές, στις οποίες την έθεσε ο Πλάστης και Δημιουργός μας…)
 
Ο Θεός έπλασε την γυναίκα από την φύση της να είναι όμορφη!
 
– Γιατί, γυναίκα, επεμβαίνεις στο ωραίον της φύσεως, το οποίο -στο τέλος- το ασχημίζεις…με την φτιαχτή επέμβαση του προσώπου σου, με τα διάφορα μακιγιάζ και τα βαψίματα…μέχρι και τα νύχια (τα οποία, αλλοίμονο, γίνονται κάποτε πιο επικίνδυνα και από αυτά του λιονταριού!)
 
Δεν το καταλαβαίνεις ότι με όλα τα φτιασίδια σου γίνεσαι πολύ πιο άσχημη… Και όμως εσύ πλανάσαι πως αυτά σε κάνουν πιο “όμορφη”(!)
Κι αν σε ρωτήσω γιατί το κάνεις αυτό; Αμέσως απαντάς, ότι το κάνεις για να αρέσεις στον άντρα σου…
Αλλά, αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν βάφεσαι όταν είσαι στο σπίτι με τον άντρα σου, αλλά βάφεσαι όταν βρίσκεσαι μόνη εκτός σπιτιού;
 
Να σου απαντήσω γιατί το κάνεις:
Απλά, τρέφεις με αυτά την γυναικεία ματαιότητα και τον εγωϊσμό σου…
 
Ας είμαστε ειλικρινείς:
Όταν η γυναίκα βάφει το πρόσωπό της, στην ουσία βάζει μια ταμπέλα στο μέτωπό της, που γράφει: “Μην με βλέπετε σαν μια ψυχή, σαν ένα συνάνθρωπό σας, αλλά να με βλέπετε σαν γυναίκα!”
 
Γνώριζε, αδελφή μου, ότι η αληθινή ομορφιά της γυναίκας συνίσταται:
 
1. Στην διατήρηση της φυσικότητας του (χαμογελαστού) προσώπου σου και όχι στο φτιαχτό και καρναβαλίστικο-μακιγιαρισμένο πρόσωπο(!)
2. Στην σεμνότητα της περιβολής.
3. Στην σεμνότητα των λόγων και της συμπεριφοράς.
4. Στην αληθινή και γνήσια αγάπη, καλωσύνη, συμπόνια και φιλανθρωπία…
 
Σου το εύχομαι!
 

- Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο viber, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
- Πατήστε στο κουμπί “Viber” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική/Ρωσική   έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate