738 (ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΗΘΟΣ/ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ/ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ/ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ/ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ/ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ)

 
738 (ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΗΘΟΣ/ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ/ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ/ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ/ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ/ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ)
 
“Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει!!!”
 
Τόσο τα λήμματα της παρούσης Π.Ν. 738, όσο και η ανωτέρω σοφή παροιμία του λαού μας, μιλούν από μόνα τους, γι’ αυτό και δεν θα σας τα αναλύσω ένα προς ένα…
 
Εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω και να καταλήξω, είναι πως, σίγουρα και κυρίως, δεν θα θέλαμε να ανήκουμε σ’ εκείνους που ασκούν και ενεργούν τα πιο πάνω…· όπως και εξ αντιθέτου, δεν θα θέλαμε να ήμασταν ‘θύματα’ ή δέκτες τέτοιων ανήθικων και αήθων ενεργειών εκ μέρους τοιούτων ανθρώπων…
 
Δυστυχώς, αδελφοί μου, απουσιάζει σήμερα το Ορθόδοξο Χριστιανικό ήθος!!! (1)
 
Και, πόσο ανάρμοστο είναι, στ’ αλήθεια, να βλέπει κανείς να απουσιάζει το ήθος και από αυτούς τους λεγόμενους “θρησκευόμενους” ανθρώπους(!!!)· από ανθρώπους δηλ. που λέγονται και παρουσιάζονται ως άνθρωποι, τάχα, της…“Εκκλησίας”(!!!)
 
Δεν υπερβάλλω καθόλου, αν παρομοιώσω ένα που ασκεί ψυχολογική βία ή επιθετικότητα ή καταπίεση, είτε στην οικογένεια είτε στο εργασιακό του περιβάλλον είτε στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του…, δεν υπερβάλλω καθόλου, λέγω, αν εξισώσω τον άνθρωπο αυτό με ένα…δολοφόνο γνωρίζοντας πολύ καλά και τι λέγω και τι διακελεύομαι…
 
Μην σκεφθείτε, μα εγώ δεν κάνω έτσι… Εάν ασκείς ψυχολογική βία σε κάποιο, εάν τον στενοχωρείς συχνά και…αρρωσταίνει και πεθαίνει, είσαι δολοφόνος!
 
Κάνε, αν θες, νηστείες άλαδες…· κάνε μετάνοιες και γονυκλισίες όσες θέλεις…· πήγαινε αγρυπνίες…· κάμνε συχνή εξομολόγηση…· κάνε συχνή Θεία Κοινωνία…· διάβασε και “ξεσκόνισε” τους αγίους Πατέρες…
 
Σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ, πως:
 
Aν δεν έχεις Χριστιανικό ήθος, το οποίο χαρακτηρίζεται με την διακριτικότητα, την μετριότητα, την καλοσύνη, την ταπείνωση, την συμπόνοια, την λεπτότητα, την σεμνότητα ήθους (λόγου και συμπεριφοράς) και, κυρίως, αν δεν έχεις την γνήσια και αληθινή Χριστιανική ευγένεια…· αντ’ αυτών δε, ασκείς, όπως είπα και πιο πάνω, ψυχολογική βία και καταπίεση (bullying/μπούλινγκ θα λέγαμε σήμερα) είτε στην οικογένεια (2) είτε στον όποιο συνάνθρωπό σου…, σε διαβεβαιώ, πως αν είσαι τέτοιος άνθρωπος -έστω και αν παρουσιάζεσαι “θρησκευόμενος”(!!!)- θα είσαι στο τέλος της ημέρας κατά πολύ μισητός στον Θεό, ο Οποίος και θα σε εμέσει (θα σε κάνει εμετό) στην άλλη ζωή, αποπέμποντάς σε “μακριά” από κοντά Του…
Και πού αλλού, πες μου άνθρωπέ μου, θα πας να ‘κρυφθείς’ από κοντά Του, όταν ο Θεός είναι πανταχού παρών;;;(!!!)…
Και πού αλλού θα αποπεμφθείς…, παρά στο αιώνιο πυρ της κολάσεως, να συνδιατρίβεις εκεί διαπαντός με τους όμοιους σου…ανθρωποκτόνους δαίμονες!!!
 
Τελειώνω, με την πολυαγαπητή μου φράση:
Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου!!!
 
(1) Είναι αλήθεια, αδελφοί μου, πως χάθηκε σήμερα το Ορθόδοξο Χριστιανικό ήθος…, ή τουλάχιστον, έγινε δυσεύρετο!!!
 
Προς εντροπή μας το λέω, εκείνοι που σίγουρα έχουν Χριστιανικό ήθος και ευγένεια, είναι τα παιδιά με το λεγόμενο σύνδρομο down!
 
(Μην σας φαίνεται παράδοξο, αυτό που είπα! Να ξέρετε, πως το “πρόβλημα” αυτών των παιδιών είναι του εγκεφάλου, δηλ. του σώματος, και όχι του νου, δηλ. της ψυχής. Ο νους των είναι κατά πάντα τέλειος! Αυτά τα παιδιά στην άλλη ζωή θα είναι μια χαρά!!!…και, μάλιστα, προχωρημένα σε υψηλή πνευματική κατάσταση… Εμείς ίσως να έχουμε “σύνδρομο down στην άλλη ζωή!!! Καταλαβαίνετε…)
 
Επίσης, απουσία Χριστιανικού ήθους παρουσιάζεται και στους λεγόμενους ζηλωτές, αυτούς δηλ. που παρουσιάζονται ότι είναι μεν της Εκκλησίας, έχουν ζήλο Θεού, όμως “ου κατ’ επίγνωσιν” (Ρωμ. 10, 2). Πρόκειται δηλ. περί αρρωστημένων “θρησκευτικών” καταστάσεων…, που ενώ παρουσιάζονται ως “γνήσιες” και “Πατερικές”(!)…, εντούτοις δεν παρουσιάζουν κανένα ήθος!!! Βλέπουμε δηλ. σ’ αυτούς τους ανθρώπους να απουσιάζει και αυτή η στοιχειώδης ευγένεια… Πόσους τέτοιους δεν έχει που κινούνται στα σημερινά δρώμενα… Αυτοί κάνουν και την μεγαλύτερη ζημιά στην Εκκλησία!!!
 
(2) Βία στην οικογένεια δεν είναι μόνο το να κτυπά ο σύζυγος την σύζυγο (πράγμα κατά πάντα άηθες, απαράδεκτο και ανήθικο!!!)
Βία στην οικογένεια μπορεί να είναι και η ψυχολογική βία…, η ψυχολογική καταπίεση, η εξουθένωση της (ή του) συζύγου· η εξύβριση, η υποβίβαση, η κατηγορία και κατασυκοφάντησή της (ή του) στα παιδιά, η απόδοση αποκλειστικής ευθύνης, ενοχής ή υπαιτιότητας για κάτι, σε σημείο που η κατηγορούμενη (ή ο κατηγορούμενος) να νοιώθει καταρρακωμένη/ος, εξευτελισμένη/ος, εξουθενωμένη/ος…· και, συν τοις άλλοις, να αυτοαπατώμεθα ότι είμαστε και καλοί Χριστιανοί(!!!)
Και όμως, όλα τα πιο πάνω, συναποτελούν και αυτά βία στην οικογένεια!!!
 
Και πάλιν ακούγω κάποιον να λέγει: Μα εγώ δεν κάνω έτσι(!)…
Χριστιανέ μου, και αυτή η έλλειψη σεβασμού· και αυτή η έλλειψη ευγένειας· και αυτή η αντιλογία (να αντιλέγεις δηλ. στους γονείς ή στους σεβασμιότερούς σου)· και αυτή η κατάκριση και άδικη κρίση εναντίον ανθρώπου του Θεού (αυταπατώμενος ότι είσαι πιο σωστός από αυτόν, οπόταν και τον καταδικάζεις τόσο εύκολα για κάτι που κάνει, ενώ μπορεί να έχει τον κατά Θεόν λόγο του που το κάνει·) όμως εσύ έτσι έμαθες, να “κρίνεις (και κατακρίνεις) τα πάντα και τους πάντας…” Όλα αυτά, λέγω, συνιστούν έλλειψη Χριστιανικού ήθους και αυτοκαταδικάζεσαι…
 
Ακόμα, μπορεί να μην εξυβρίζεις λεκτικά τον πλησίον· μπορεί όμως να του “ρίχνεις σπόντες” (κατά το δη λεγόμενο) ή “λόγια πλαγιαστά” ή -το χειρότερο- να αφήνουμε υπονοούμενα…εναντίον του!!!
Και αυτά, επίσης, αποτελούν και συνιστούν βία, τόσο στην οικογένεια, όσο και στην εργασία και γενικά στην κοινωνία…· για να μην πω πως αυτού του είδους η βία είναι χειρότερη και πιο οδυνηρή και από αυτή την κατά πρόσωπο εξύβριση!!!
 
Ο Θεός να μας φυλάγει από τέτοια ηθική πτώση!!!
 

- Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο viber, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
- Πατήστε στο κουμπί “Viber” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και Ρωσική   έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

– Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο WhatsApp, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
– Πατήστε στο κουμπί “WhatsApp” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και   Ρωσική έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate