763 (ΘΥΜΟΣ/ ΦΙΛΟΝΙΚΙΑ/ ΠΡΑΟΤΗΤΑ/ ΓΛΩΣΣΑ/ ΠΛΗΣΙΟΝ)

 
763 (ΘΥΜΟΣ/ ΦΙΛΟΝΙΚΙΑ/ ΠΡΑΟΤΗΤΑ/ ΓΛΩΣΣΑ/ ΠΛΗΣΙΟΝ)
 
Συμβαίνει ενίοτε να δεχόμαστε λεκτική επίθεση από κάποιον.
Είτε ευθέως είτε πλαγίως (κάποτε το δεύτερο είναι και χειρότερο) είτε να σου “καρφώνει σπόντες” είτε, ως είπα, να σου εκσφενδονίζει λόγια ευθέως και κατά πρόσωπο.
 
Και είναι αλήθεια, πως σε τέτοιες περιπτώσεις, λειτουργεί στον άνθρωπο το αντανακλαστικό της αυτοάμυνας ή και ακόμα και της αντεπίθεσης. Δηλ. να θέλεις να αποδώσεις πίσω την ύβρη ή την προσβολή που εισέπραξες, με σκοπό να τον βάλεις στην θέση του.
 
Όμως, είναι επίσης αλήθεια, πως τις πλείστες περιπτώσεις μετανιώνουμε γιατί ανταποδώσαμε, ή έστω, μιλήσαμε και δεν σιωπήσαμε. Γιατί, ενδεχομένως, μπορεί να πούμε και λόγια, για τα οποία μετά συνειδητοποιούμε ότι δεν έπρεπε να τα πούμε.
Τι κάμνουμε λοιπόν, σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Μάλιστα, αν ο πλησίον τόχει για τυπικό του αυτή την συμπεριφορά;
 
Προτείνω το εξής:
Αντί να απαντήσεις στα άσχημα λόγια του, μίλα εσωτερικά του Χριστού και πες του: “Χριστέ μου, απάντα του εσύ, σε παρακαλώ.”
Ή, αν ο επιτιθέμενος επιμένει να του απαντήσεις, αρκέσου να του πεις:
“Θα σου απαντήσει ο Θεός…”
 
Με αυτό τον τρόπο θα διατηρείς την ηρεμία σου και την χαρά σου, αλλά και ο Χριστός, μιλώντας του, θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα από σένα, γιατί, ξέρει και μιλά…
 
Καλές επιτυχίες!
 

- Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο viber, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
- Πατήστε στο κουμπί “Viber” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και Ρωσική   έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

– Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας, όταν γίνεται μια νέα Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα μας ή όταν   στέλνουμε κάποιο μήνυμα στο WhatsApp, εγγραφείτε στην Κοινότητα “ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ”:
– Πατήστε στο κουμπί “WhatsApp” και μετά Άνοιγμα εξωτερικής εφαρμογής. (Υπάρχει αντίστοιχο σε Αγγλική και   Ρωσική έκδοση, πατώντας στην αντίστοιχη σημαία πάνω δεξιά).

SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας  SSL Security Certificate